Hjälp vid hantering av dödsbo

Jag och min flickvän bor i en lägenhet i Sjöbo. Häromdagen så hade vi några kompisar hemma, vi grillade och pratade hela kvällen. Vi började tala om döden och fastnade ett tag i det ämnet. Jag har inte haft speciellt många dödsfall som inträffat i min närhet, det är jag skonad mot. Jag har en del kompisar som tyvärr har haft en hel del tråkigheter som har inträffat i deras familjer och umgänge. Det är väldigt hemskt när det sker och jag har hört att sorgeperioden är den värsta, då man inte kan sörja eftersom det är så mycket som man måste ta hand om med ett dödsbo. det var en här vars morföräldrar gick bort med tätt mellanrum och de hade väldigt mycket att ta hand om eftersom morföräldrarna inte hade så bra ordning på giftorättsgods och testamente. Mycket var utspritt på olika orter och olika banker vilket krånglade till det ordentligt. Jag har i alla fall insett att det låter som ett mycket bättre alternativ att anlita en firma som tar hand om dödsbo i Sjöbo. Det finns en firma som heter Allt i Allo Österlenkonsult AB, de erbjuder professionell hjälp vid dödsbo i Sjöbo, Simrishamn, Tomelilla och Ystad bland annat. Jag tror att det erbjuder hjälp med dödsbo i hela Skåne. det kan vara klokt att en utomstående kan utföra den processen eftersom de kan göra det utan att låta sorg och ilska påverka dem på samma sätt. Allt i Allo Österlenkonsult AB har lång erfarenhet och kunskap om dödsbo, de vet vilka blanketter och dokument som de olika instituten efterfrågar och de vet i vilken ordning man ska ta sig an de olika delarna. För det är en hel del som ska göras med ett dödsbo i Sjöbo eller Tomelilla och hest ska det göras effektivt. då kan det behövas hjälp…